כניסה
למנויות
צרו קשר

לאבנה של חיה

לאבנה של חיה

רכיבים:

יוגורט, מיכל של 1.5 ליטר 4.5% שומן (המיכל עם הפקק האדום או יוגורט עיזים)

לימון טרי

מלח

מסננת צפופה/חיתול בד/שקית בישול

אופן ההכנה:

מניחים מסננת בתוך כלי שהמרווח מהמסננת לכלי יהיה כ 10-15 סמ לפחות, הגבינה מגירה נוזלים רבים.

בכלי מערבבים את היוגורט עם 2 כפות לימון טרי וכף מלח מחוקה (אני השתמשתי במלח אטלנטי)

מעבירים למסננת ובתוכה הבד, שופכים הכל פנימה לבד ומכסים הכל בניילון נצמד ואז ל 24 שעות במקרר.

אחרי 24 שעות הלאבנה מוכנה, נוסיף זעתר ושמן זית מעל ונשאר להנות!

הלאבנה יכולה להישמר בקירור עד שבועיים.

ניתן להכין מיוגורט בקר/עיזים או סויה.

הערות:

חיה מכינה מהיוגורט שמגיע במיכלים של 1.5 ליטר 4.5% עם הפקק האדום, אפשר גם מיוגורט עיזים 2.8% שומן (מגיע במיכל של ליטר) או מיוגורט סויה.

כיצד נתייחס?
2 כפות כמנת חלבון
 
 
להאמין. לפעול. להגשים.