לאבנה של חיה
לאבנה של חיה
רכיבים:
יוגורט, מיכל של 1.5 ליטר 4.5% שומן (המיכל עם הפקק האדום או יוגורט עיזים)
לימון טרי
מלח
מסננת צפופה/חיתול בד/שקית בישול
אופן ההכנה:
מניחים מסננת בתוך כלי שהמרווח מהמסננת לכלי יהיה כ 10-15 סמ לפחות, הגבינה מגירה נוזלים רבים.
בכלי מערבבים את היוגורט עם 2 כפות לימון טרי וכף מלח מחוקה (אני השתמשתי במלח אטלנטי)
מעבירים למסננת ובתוכה הבד, שופכים הכל פנימה לבד ומכסים הכל בניילון נצמד ואז ל 24 שעות במקרר.
אחרי 24 שעות הלאבנה מוכנה, נוסיף זעתר ושמן זית מעל ונשאר להנות!
הלאבנה יכולה להישמר בקירור עד שבועיים.
ניתן להכין מיוגורט בקר/עיזים או סויה.
הערות:
חיה מכינה מהיוגורט שמגיע במיכלים של 1.5 ליטר 4.5% עם הפקק האדום, אפשר גם מיוגורט עיזים 2.8% שומן (מגיע במיכל של ליטר) או מיוגורט סויה.
כיצד נתייחס?
2 כפות כמנת חלבון
